/blogs/115-%D8%B4%DA%A9%D8%B1-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D9%88-%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF

طرز تهیه شکر قهوه ای در منزل

همانطور که می دانید، شکر قهوه ای در حدود یک دهه است که بازار ایران راه پیدا کرده و قبل از این، ایرانی ها چندان آشنایی زیادی با شکر قهوه ای نداشتند. ساختار شکر قهوه ای در واقع شبیه به شکر سفید بوده، با این تفاوت که رنگ آن تا حدودی فرق داشته و خواص و فواید آن هم متفاوت است.
شکر قهوه ای موارد مصرف گوناگونی دارد. هم از آن می توان در برنامه غذایی روزانه و برای شیرین کردن نوشیدنی های تلخ استفاده کرد و هم اینکه در پخت و پز شیرینی و دسر مورد استفاده قرار می گیرد.
البته ناگفته نماند که شکر قهوه ای، به دلیل کمیاب بودن در بازار ایران و همچنین طبیعی بودنش، قیمت بالاتری را به خود اختصاص داده است.
شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که قصد تهیه کیک شکلاتی در منزل را داشته باشید، اما متوجه شوید که شکر قهوه ای در منزل ندارید. یا شاید بارها از خود پرسیده باشید چگونه می توان شکر قهوه ای را در منزل درست کرد؟
در ادامه به خواص شکر قهوه ای پی میبرید و طرز تهیه شکر قهوه ای را آموزش میبینید.

 

شکر قهوه ای

 

خواص شکر قهوه ای

شکر قهوه‌ای نسبت به نوع سفید آن کالری کمتری دارد و می تواند به کنترل اضافه وزن کمک کند و در کل مزایای بیشتری برای سلامت بدن دارد.

به دلیل اینکه میزان ویتامین B در شکر قهوه ای بیشتر می باشد، از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند و به روند پوست ریزی بافت های مرده سرعت می بخشد و در واقع حکم یک لایه‌ بردار پوست را دارد.

وجود پتاسیم در شکر قهوه ای، موجب احساس آرامش در عضلات رحم می گردد و از انقباض و گرفتگی قبل از دوره از قاعدگی جلوگیری به عمل می آورد.

ضد عفونی کنندگی نیز یکی دیگر از خواص شکرقهوه ای می باشد که موجب درمان هرچه سریع تر زخم ها و آسیب های پوستی می شود. مالش موضعی شکر قهوه ای روی زخم و جای بریدگی، خطر عفونت ناحیه زخم را کاهش می دهد.

استفاده از شکر قهوه ای در طول مدت بارداری، موجب کاهش گرفتگی های عضلانی بدن می گردد و انرژی مورد نیاز بدن پس از زایمان را تامین می نماید.

یکی از درمان کننده های خانگی برای سرماخوردگی شکر قهوه ای می باشد. کافیست کمی زنجبیل و شکر قهوه ای و را همراه با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و میل کنید.

شکر قهوه ای از بروز آسم جلوگیری می کند و علائم آلرژیک تنفسی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. پس بهتر است آن را جایگزین شکر سفید نمایید.

 

خواص شکر قهوه ای

 

موارد استفاده از شکر قهوه ای

نوع و روش به کار گیری شکر قهوه ای مشابه شکر معمولی است، اما به دلیل خواص و طعم خاص خود نیاز به کمی دقت و مهارت دارد. شکر قهوه ای به طور معمول در پخت شیرینی­، نوشیدنی­ و انواع طعم دهنده و سس­ به کار می رود.

برخی از انواع شکر قهوه ای طبیعی نیز از جمله ترکیبات اصلی سازنده نوشیدنی هایی مثل عرق نیشکر (Rum) هستند. به دلیل ساختار دانه دانه شکر قهوه ای و نیز اسیدی بودن آن، کاربرد فراوانی در موارد آرایشی بهداشتی مرتبط با پوست و مو و اسکراب بدن دارد.

 

انواع شکر

 

انواع شکر قهوه ­ای

بسته به نوع شکر قهوه ای، ملاس یا شیره را می­توان قبل و یا بعد از عمل آوری و خالص سازی شکر سفید به کریستال­های شکر اضافه کرد.

شکر قهوه­ ای کم رنگ

این نوع شکر رایج­ ترین و پرمصرف­ ترین نوع شکر قهوه ای است. معمولا در دستورالعمل های آشپزی هر جا اشاره به شکر قهوه ای شده است در اکثر مواقع منظور همان شکر قهوه ای کم رنگ و روشن است. شکر قهوه ای کم رنگ حاوی ۳٫۵ درصد ملاس در واحد وزن آن است.

شکر قهوه ای تیره

این نوع شکر قهوه ای ۶٫۵ درصد ملاس در واحد وزن خود دارد و تنها زمانی که نیاز طعم و رنگ بیشتر است از این نوع شکر استفاده می­ شود.

شکر خام

این نوع شکر قهوه ای نمونه طبیعی آن است که حاوی مقدار ملاس حاصل از فرآیند تصفیه و خالص سازی شکر است. اندازه کریستال های این نوع شکر نسبت به موارد پیشین بزرگ­تر هستند و همچنین میزان رطوبت کمتری را نیز جذب خود می ­کنند. اسامی معمول و شناخته شده شکر قهوه ای خام و یا طبیعی شامل توربیندو (Tirbinado)، موسکووادو (Muscovado) و دمرارا (Demerara) است.

شکر قهوه ای مایع

شکر دومینو (Domino)، یک برند تولید شکر شناخته شده و بزرگ در ایالات متحده امریکا بوده است که شکر قهوه ای این کارخانه در بین سرآشپزها و خانم های خانه دار بسیار محبوب و مورد توجه بوده است. هر چند تولیدات این کارخانه دیگر در بازار مصرف پیدا نمی­ شوند ولی هنوز هم بسیاری از دستورالعمل­های قدیمی آشپزی از این نوع شکر استفاده میکنند.

 

تهیه شکر قهوه ای

 

طرز تهیه شکر قهوه ای در منزل

 


ابتدا لازم است به مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه شکر قهوه ای دسترسی داشته باشید. این مواد شامل دو مورد زیر هستند:

  1. شکر سفید
  2. مقداری ملاس
  3. جار شیشه ای
  4. نان تست خشک برای گرفتن رطوبت شکر

ملاس که ماده ای کاراملی مانند است و در شکر قهوه ای، دانه های شکر را احاطه می کند، دلیلی بر قهوه ای بودن و کاراملی بودن شکر قهوه ای می باشد.
با توجه به درصد وجود ملاس در شکر قهوه ای، رنگ شکر قهوه ای ممکن است تیره یا روشن باشد. شما هم می توانید با اضافه کردن میزان مشخصی از ملاس به شکر سفید، به شکر قهوه ای دست پیدا کنید که از نظر طعم، قوی و یا کم مزه باشد.
برای تهیه شکر قهوه ای روشن و شکر قهوه ای تیره، لازم است به ترتیب زیر عمل کنید:

  • برای تهیه شکر قهوه ای روشن، لازم است هر پیمانه شکر سفید را با ۱ الی ۲ قاشق ملاس مخلوط کرده و خوب به همر بزنید.
  • برای آماده سازی شکر قهوه ای تیره، مخلوط یک پیمانه شکر به اضافه یک چهارم پیمانه ملاس، می تواند ترکیب خوب و مناسبی باشد.

خواص شکر قهوه ای

 

نکته:

البته توجه داشته باشید که شکر قهوه ای تهیه شده در منزل که به کمک شکر سفید به دست می آید، کاملاً طبیعی و ارگانیک نخواهد بود. زیرا در خط تولید شکر سفید، رنگ بری انجام شده و در این مرحله، موادی از قبیل جوهر قند به شکر خام افزوده می شود. هرچند از نظر ظاهری، شکر قهوه ای شما شبیه به شکر قهوه ای بازاری باشد، اما از نظر خاصیتی، ارزش غذایی شکر قهوه ای طبیعی و اصل را نخواهد داشت.

بعد از تهیه شکر قهوه ای به دلخواه میتوانید برای گرفتن رطوبت شکر قهوه ای نان تست را با آسیاب بصورت پودر در آورده به آن اضافه کنید و در آخر برای بسته بندی شکر قهوه ای از جار شیشه ای درب دار استفاده کرده و آن را در محیط خنک و خشک نگهداری کنید.

 

تشخیص شکر قهوه ای اصل

 

تشخیص شکر قهوه ای اصل از تقلبی

راه های مختلفی برای تشخیص شکر قهوه ای اصل از شکر قهوه ای تقلبی وجود دارد. افراد در صورتیکه امکان تهیه شکر قهوه ای در منزل را نداشته و یا به دنبال این هستند تا شکر قهوه ای طبیعی و مغذی را خریداری کنند، لازم است راه های تشخیص شکر قهوه ای اصل از نوع تقلبی را بدانند.
با توجه به موارد زیر، شما می توانید یک شکر قهوه ای خوب و مرغوب را از بازار فروش تهیه نمایید:

  • وجود ۴% رطوبت در شکر قهوه ای طبیعی که به صورت معمول قابل تشخیص است.
  • دانه های بسیار ریز که از نظر دانه بندی، دانه هایی کوچک تر از شکر معمولی دارند.
  • داشتن رنگ یک دست که به دلیل وجود ملاس در اطراف دانه های شکر می باشد.

 

شکر قهوه ای و فواید

 

بیشتر بخوانید:

شکر قهوه ای از نوع نیشکر در ایران طرفداران و مشتریان بیشتری را دارد تا نوع چغندری. به همین دلیل اکثر کارخانجات تولید شکر قهوه ای جهت تولید خود را به سمت استفاده از نیشکر برده اند تا بتوانند بازار و مشتریان خود را مدیریت صحیحی بکنند و هم مشتری را راضی نگه دارند و هم در زمینه فروش از بقیه رقبا پیشی بگیرند. یکی از دلایل مهم در استقبال مردم ایران از شکر قهوه ای نیشکر، توصیه های طب اسلامی و طب سنتی به استفاده از شکر قهوه ای نیشکر به جای شکر قهوه ای چغندر است. ایشان اعتقاد دارند شکر قهوه ای نیشکر به خاطر طبع گرم آن دارای خواص بهتر و بیشتری است و سلامت بیشتری را برای بدن فراهم می کند.

البته اگر سری به بازار این محصول بزنیم می بینیم تفاوت قیمت این دو نوع شکر قهوه ای بسیار اندک است و  کمتر کارخانه ای هم هست که از چغندر برای تولید این محصول استفاده کند. قیمت شکر قهوه ای در بازار ایران بیشتر در انتهای فصل تابستان و اوایل پاییز دچار نوسان می شود و دلیل آن هم کاهش تولید و واردات شکر به ایران در این مواقع از سال است و اکثر بازاریان قبل از این مدت خرید خود را تکمیل می کنند تا از افزایش قیمت بهره کافی را ببرند.

 

بسته بندی شکر قهوه ای

 

بسته بندی شکر قهوه ای

برای بسته بندی شکر قهوه ای بهترین گزینه جار شیشه ای میباشد زیرا مانع ورود هرگونه آلودگی به شکر شده و مدت ماندگاری شکر قهوه ای را بالا میبرد، همچنین شفافیت جار شیشه ای این امکان را به شما میدهد که کیفیت شکر ( رطوبت و رنگ) را بسنجید.

پکینگ جار آماده است برای کمک رسانی در بسته بندی محصول شما.

مجموعه پکینگ جار تلاش میکند تا شما را با روش های کسب و کار خانگی و بسته بندی با جار شیشه ای آشنا کرده و در ذهن شما جرقه های ایده را روشن کند.

پکینگ جار در راستای حفظ محیط زیست، شیشه های سازگار با طبیعت را برای بسته بندی مناسب هر سلیقه ای را به شما معرفی میکند.

فروش عمده جار شیشه ای

برای خرید اینترنتی جار شیشه ای به صورت عمده به آدرس https://PACKINGJAR.com/  مراجعه کنید.

چنانچه سوالات بیشتری در رابطه با شکل جارها دارید؟ یا می خواهید بدانید که چک لیست شما برای انتخاب شکل مناسب برای محصول شما چه باید باشد؟ با ما از طریق تلفن های 88878769 و 88878767 درارتباط برقرار کنید.

برای دیدت تمامی محصولات به https://packingjar.com/shop مراجعه کنید.

اگر سوال یا نظری در مورد جارهای شیشه ای دارید، لطفاً به https://packingjar.com/  مراجعه کنید.

برای وبلاگ ها و ویدیوهای بیشتر در مورد بسته بندی شیشه ای، به https://packingjar.com/blogs  مراجعه کنید

برای اطلاع از آخرین به روز رسانی های بسته بندی شیشه ای، با ما همراه شوید

*صفحه اینستاگرامhttps://www.instagram.com/packingjar/

پکینگ جار

تولیدکننده ظرف شیشه ای جار در تهران انواع مختلفی از این ظروف را در طرح و شکل های مختلف تولید و به بازار ارائه می کند.

اطلاعات تماس
  • دفتر فروش

    خیابان افریقا بالاتر از چهار راه جهان کودک نبش صانعی برج امیر پرویز طبقه 13 واحد 135

    تلفن :02188796685 - 02188878767 - 02188878769

    واتس اپ : 09044353547

    ایمیل : info@packingjar.com

  • کارخانه

    تهران جاده خاوران شهرک صنعتی خاوران سایت فلز تراشان بلوک 122 پلاک 1

  •  

    ساعات کاری

  • شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۷

  • ایام تعطیل رسمی تعطیل می باشد.
PackingJar 2021. All Rights Reserved.©